M#9: O RUBRIKI NA DANAŠNJI DAN.

11.3.2018

Dragi.

Zjutraj je v sobo prihitela mami in mi hitela razlagati, da je umrl Miloševič. Bila sem rahlo šokirana, saj sem bila prepričana, da je umrl že pred leti in v polsnu nisem uspela dojeti, kako bi lahko umrl dvakrat. Mi je bilo pa čudno, da bi se to zgodilo. Šele po zajtrku sem ugotovila, da mi je mama govorila o njeni priljubljeni rubriki »na današnji dan«. Sicer mene tudi zanima zgodovina, ampak nisem tako zelo obsedena, kot mami. Ona ima cel registrator, zelo lično urejen, na vsakem listu posebej datum in kaj se je zgodilo na tisti dan v preteklosti. Za vsak rojstni dan ve, kdo od slavnih se je na tisti dan rodil ali umrl, natančno pove vse dogodke, skratka, obsedena. Velikokrat mi pove povsem drugo informacijo. Nekaj časa sem si zapisovala, kar mi je povedala o preteklosti na dnevni ravni. Če sedaj pogledam, lani mi je na ta dan povedala, da je umrl Alexander Fleming, to je bil tisti stric, ki je izumil penicilin, ali pa oni drugi, ki je pisal knjige, ne vem točno. Če pogledam še nazaj, dve leti nazaj mi je povedala, da se je rodil Tomaž Domicelj. Takrat nisem vedela, kdo je to in sem preverila na internetu, potem mi je bilo jasno, da bi bilo mogoče boljše, da sploh ne bi brskala.

Razmišljam, da bi morala tudi sama kaj početi v tej smeri. Dragi, če pogledam malo v prihodnost, verjetno bo ta mamina knjiga, ki jo vsako leto vsak dan dopolnjuje, nekoč moja. Saj se ne strinjam z njo in njenim početjem, ampak roko na srce, v to je vložila ogromno truda in škoda bi bilo, če bi to nekega dne zamrlo. Dragi, obljubim, resnično, bom se bolj zanimala za to. Za njen hobi, če že svojega nimam.

Lahko ti priznam, utrujena sem. Danes sem prosta, nedelja je in plan imam cel dan počivati, gledati serije in brati internet. In to je tudi vse, kar sem nameravala danes napisati.

Zvečer sem si namestila Tinder.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja