ŽELIM VAM…

Ni kaj okolišiti, leto se je začelo in spodobi se ter pravično je primerno voščiti in poslati dobre želje. S poudarkom na dobrih. Ne moreš nekomu zaželeti nekaj slabega. »Srečno novo leto in da bi ti vlaga napadla hišo« nekako ne gre. »Vse dobro ti želim, med drugim tudi, da bi se resneje polomil« tudi ne. To se naredi nekje med letom, recimo v dolgočasnem februarju ali zgodnjejesenskem septembru, ko ima dotični rojstni dan. Ne moreš mu z voščilom pokvariti dni med drugim največjim krščanskim praznikom in prestopom v novo leto, ni humano.

A pojdimo resneje k temi. Želim vam, da bi dobili koledar z dovolj veliko napisano letnico, da bi končno prišli do spoznanja, da druge svetovne vojne ni več. Želim vam zdravja, vsaj v tej meri, da ne bi imeli oči na tilniku in gledali nazaj. Želim vam, da bi se zavedali, da na svetu niste sami, pa bi se kljub temu brigali zase. Želim vam, da bi bili strpni in prišli do spoznanja, da je človek le človek. Želim vam, da vam poberejo vozniško dovoljenje, ker alkoholizirani za volanom nimate kaj početi in če nimate pameti, tudi izpita ne rabite. Želim vam veliko omar brez predalov, da ne bi predalčkali ljudi. Želim vam eno močno burjo, da vam osuši oprane možgane. Želim vam, da bi sami sebe spoznali in ravnali tako, kot vam je najlepše, brez ozira na to, kaj bodo drugi rekli. Želim vam napake, ker iz napak se največ naučimo. Želim vam, da bi si vzeli čas, ker če si ga sami ne vzamete, vam ga bodo vzeli drugi. Želim vam denar, toliko, kot ga potrebujete in ne toliko, kot si ga želite. Želim vam očala, da ne bi slepi tavali v temi.

Pa da ne bom okolišil in dolgovezil, želim vam, da se vam izpolnijo vse skrite želje. Da bi počeli stvari, v katerih uživate in da bi uživali v stvareh, ki jih počnete. In zdravje, ker to je najpomembnejše.

Že že, želje za vas, kaj pa zame? Kratek bom. Edino, kar si želim, je zdravje. Nočem ležati z vročino, nočem si zlomiti nobenega od udov, nočem imeti nečesa, kar niti ni videti. Jebeš jackpot, hišo, dober avto.

Srečno.

Aja, draga Sabina. Zahvaljujem se za voščilnico, žal pa sem izgubil tvojo številko, da bi se primerno zahvalil…

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja