ZOPET NA POTI Z JUNAKOM DEŽELAKOM.

Naj povem tako: ni tako zelo pomembno, ali poslušam Radio 1 ali ne, ko gre za dobrodelnost, sem poleg, če je le v moji moči. In tako sem tudi letos pristopil v pomoč junaku Deželaku na njegovi poti – dobrodelnem kolesarjenju po Sloveniji (za lansko kolesarjenje pobrskaj po strani). Česa vse že ni poganjal in vozil po naših cestah in že sedaj me muči firbec, kaj za vraga mu bodo pripravili za naslednje leto. No, kolikor sem letos preživel na tistem kvadrociklu, lahko rečem le, da je udoben. Res pa je, da ga nisem poganjal in zato vem samo to o udobnosti.

Ekipo sem pričakal v Vipavi, kjer sem bil pač prezgoden. Ena od mojih vrlin. Ravno toliko, da smo se ujeli ob prispetju in pred kosilom. Ni kaj ovinkariti, ekipa je bila po dolgi noči neprespana in izčrpana in prvi vtis je bil, da bo šesta etapa tiha in zaspana.

In uro kasneje se ekipa vrne nasmejana, naspidirana in polna energije. Ne vem, kako jim to uspeva, ampak jim. In lahko na tem mestu dam samo en velik palec navzgor, ampak več o tem kasneje.

Pot je bila preprosto nora. Sonce je nabijalo, v zraku pa vonj sončne kreme in neverjetne pozitive. Proti Ajdovščini in naprej v Bilje ter do samega konca šeste in predzadnje etape v Solkanu. Bilo je noro. Bilo je lepo. Bilo je nekaj padcev, na srečo nič hujšega. Bilo je veliko smeha in veliko zabave. Bilo je veliko čustev in kar je najpomembnejše, bilo je veliko ljudi, ki so prispevali v skrinjico. Ja, bilo je. In samo ena želja je – naj traja.

Naj se ta neverjetna ekipa nikoli ne upeha. Naj se naslednje leto znova podajo na pot in dokažejo, da je možno vse, če le stopimo skupaj.

Naj na tem mestu pojasnim razlog kratkega zapisa. Ker preprosto ni besed. Lahko izrečem samo pohvale in če se vrnem k prej navzgor omenjenemu palcu – za počitnikovanje otrok na morju je Radiu 1 oziroma Deželaku junaku in njegovi ekipi uspelo zbrati neverjetnih dvesto osemdeset tisoč evrov. Zato, ker si vsak otrok zasluži.

Skoraj na istem mestu kot lani, z največjim junakom.

Iskrene čestitke tudi z moje strani in če se ne vidimo prej, se zagotovo naslednje leto spet.

Tako me je ujelo profesionalno Darjino oko.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja