M#5: O POZITIVNEM PISMU.

2.2.2018

Dragi.

Ta sončni petek se je začel s poštarjevim obiskom. V bistvu to ni nek veliki dogodek, če je vse po sreči, pride vsak dan. In zbaše v nabiralnik vse tiste reklame, ki jih pač mora, tudi če določene trgovine sploh ni v našem mestu. Običajno jih mami potem vse prebere, vse pregleda, kje je kaj cenejše in potem tam nakupi. Meni se zdi, da ni velike razlike, sploh če se med vsemi trgovinami vozi z avtomobilom. Sem ji že svetovala, naj gre po nakupih kako drugače, ampak se je odzvala nekako tako kot se vedno: »kaj pa ti veš, saj si še smrklja«. Ker mi je pisanje v zadnjem mesecu kar prišlo v kri in drugega dela nimam, bi lahko zapisovala vse njene razloge, zakaj sem smrklja, butasta in še kaj. Knjigo bi nato lahko izdala, saj to ne more biti težko.

Da se vrnem k poštarju, danes je prinesel en kup pisem in čisto vsa so bila zame. Z izjemo položnic, že kakšno leto nisem dobila pisma. Kdo mi bi pravzaprav pisal, če me vsak lahko poišče na Facebooku, Twitterju ali Instagramu. Moje mnenje je, da pisma pošiljajo le še bedaki, z izjemo voščilnic za praznike. Zakaj bi se nekdo usedel, vzel v roke svinčnik in na roke napisal nekaj, kar ima za povedati? Ljudje, smo v letu 2018, kaj res niste še šli v korak s časom?

Začela sem odpirati tista pisma. Neverjetno, vsem ki sem poslala ponudbo za delo, so se odločili odpisati mi na isti dan. Moje mnenje je, da se ljudje, ki so zaposleni pri različnih podjetjih v kadrovskih službah, dogovorijo in pošljejo, češ, saj je brezposelna, bo vsaj cel dan pisma odpirala. Odprem prvo, trgovina z avtomobili, ki ima še servis, da trenutno ne potrebujejo. Odprem drugo, mala pekarna, ena tistih, kjer ima vse enak okus, pisalo je »mi ne rabemo nova delovci«. Mi je kar malo odleglo. Verjetno je to odpisal glavni direktor in če on nima pojma o slovnici, kakšni morajo biti šele njegovi zaposleni. Odprem tretje, velika trgovska veriga in sporočilo, da me vabijo na razgovor v njihovo poslovalnico! Dvanajstega ta mesec! S pismom v roki se stekla v dnevno sobo, kjer je mami že gledala spored, kot da niso vse turške nanizanke vedno ob enaki uri na televiziji. »Službo imam, službo imam«, sem se drla in skakala skoraj do stropa. Z ne kaj prevelikim navdušenjem me je pogledala in izustila »Aja? Kje pa?«. »V Šparu, poglej, vabljena sem na razgovor«, sem ji molila pismo, medtem ko sem skakala okrog kljubske mizice. Zamahnila je z roko in rekla nekaj podobnega kot »saj tam vzamejo vsakega«. Če je to res, da vzamejo vsakega, potem imam res službo. Dragi, žal mi je, da ti ne morem pokazati navdušenja.

Odprem še četrto pismo, trgovina z mešanim blagom sporoča, da imajo trenutno vsa delovna mesta zasedena, ampak da si bodo shranili moj kontakt. Po eni strani škoda, ker blago pa imam rada. Kar vidim se, kako bi tam na metre rezala bombaž, kašmir, lan in ostale vrste blaga.

Dan sem preživela normalno, nič kaj posebno. Vesela kot že dolgo ne in spodobilo bi se praznovati. Ampak ne bom. Še to ti moram povedat, dragi, da sem včeraj bila z enim iz družbe na pijači. Nič kaj dogovorjena, slučajno sva se srečala in zavila na en čaj. Imela sem ga za bolj pametnega, ampak je včeraj dokazal nasprotno. Trdi namreč, da se klubska miza piše brez črke j. Ne bom trdila, da sem sama blazno učena, ampak sama logika ti more dat vedeti, da se piše z j. On je to utemeljil, da je se piše klubska, ker jih imajo pač v klubih, čeprav ne vem, v kakšne klube on hodi. Jaz še v nobenem klubu nisem videla take mizice, kot jo imamo mi doma ali take, kot jih vidiš v katalogih. Jasno sem mu razložila, da kljubska miza spada v kategorijo miz, ampak ni miza, temveč mizica. In ker dejansko je miza, čeprav je manjša, je kljub temu miza in od tu ime, kljubska mizica. Ne vem kako ljudje, ki se imajo za bolj učene, tega ne dojamejo.

Zvečer sem po internetu preiskala vse možne informacije o mojem bodočem delodajalcu. Vem da je še čas, ampak na razgovor hočem priti pripravljena, da bodo v meni brž prepoznali osebo, ki ima nekaj znanja in ki ve, kam je prišla.

Dragi, to bo za danes vse. Četudi brezposelna, kar ne bom več dolgo, sem prav prijetno utrujena.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja