PRED DOPUSTOM.

Od stvari, ki jih rad počneš, si moraš občasno vzeti pavzo. Teoretično gledano, ker v praksi si moraš vzeti pavzo tudi od stvari, ki jih ne počneš preveč rad. Tako je pač življenje sestavljeno. Odklop je nujen.

In v naslednjih dneh bom odklopljen. Začel se je moj dopust, ki ga bom že tretje leto zapored preživel na kolesu. Dva tedna  nobene službene obveznosti in dva tedna novih, norih in adrenalinskih poti. In če se moram odpočiti od službe, sem se v preteklih dneh moral odpočiti od kolesa. Medtem ko sem podiral osebni rekord, sem prišel do spoznanja, da v kolikor bom še v tem tednu pred dopustom kolesaril, se mi zna ravno med dopustom zagabiti in posledica tega bi bilo to, da nekega jutra enostavno ne bi zavrtel pedalov. In naslednjega jutra tudi ne. In bi zapadel v nekakšno relaksacijsko stanje, iz katerega bi se bilo presneto težko vrniti.

Kar sploh ni težko. Spomnim se lanskega dopusta, ko sem po desetih dneh in tisoč in nekaj kilometrih prispel domov in je za nadaljnje tri tedne Škot obstal v kleti. Ne, letos se ne grem tako. Letos bom počival prej. Izračuni so pokazali, da si to lahko privoščim, saj bom do konca meseca presegel polovico zastavljenih kilometrov.

In ker si letos nisem organiziral prenočevanja vsak dan v drugem kraju, je za menoj odličen in lenoben teden. Organizacija prenočevanja mi je običajno vzela en kup časa in posledično tudi živcev, zato bom letos v večini primerov spal doma. Kar pomeni, da sem imel v zadnjem tednu več kot dovolj časa za raznorazne neumnosti, kljub vsem opravkom. Celo vreme je bilo naklonjeno kolesarjenju, ampak ne, jaz nisem kolesaril. Ker bo v naslednjih dneh tega še pa še.

Ne obljubljam, da bo v teh dveh tednih sledil kak zapis, ker je vse odvisno od poti in volje po povratku. Mogoče bo vse skupaj šele potem, ko se dopust zaključi, ne vem. Obljubim pa nekaj: vsak dan se bom javil na enem od družbenih omrežij, zato vabljen/a v mojo družbo: Facebook, Twitter ali Instagram.

Saj vem, teme so večinoma dolgočasne, stran je nova in obiskovalcev ni kaj veliko, zato bom vesel vsakega odziva, vsakega všečka, deljenja, komentarja. Da bom vedel, da delam dobro.

Eden odgovor na “PRED DOPUSTOM.”

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja